Devlet Bahçeli, Türkeş’in damadı dahil bazı kritik isimleri tasfiye etti. Yeni yönetime de savcı Doğan Öz cinayetinden 4 kez idam alıp beraat eden İbrahim Çiftçi’yi getirdi. Partinin en üst yönetim birimi olam NMerkez Karar Yönetim Kurulu2na alınanlar arasında Trabzonlu Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alaybey Karoğlu (*) da var.
MHP kongresinde 6. kez Genel Başkanlığa seçilen Devlet Bahçeli, partinin en yetkili karar organı Merkez Yönetim Kurulunda da sürpriz yaptı. Alpaslan Türkeş’in damadı da dahil bazı isimleri tasfiye etti. Yeni yönetime ise, Savcı Doğan Öz’ü öldürmekten 4 kez idama mahkum edilen ve Askeri Yargıtay kararı ile beraat eden İbrahim Çiftçi’yi getirdi. Çiftçi, 1997’de de MHP Genel Başkan adayı olmuştu.
MHP'nin 10'uncu Olağan Kurultayı'nda, Devlet Bahçeli, mevcut MYK'nın yüzde 51’ini değiştirdi. 37 isim yerini korurken 38 ismi liste dışı bıraktı. 2’si yedek olmak üzere 8 kadın MYK’ya girdi. En yüksek oyu Tuğrul Türkeş aldı. Geçen dönem de MYK’da olan Prof. Mehmet Haberal’ın oğlu Erkan Haberal ile, partiden uzun süre ayrı kalan Şevkat Çetin ve eski bakanlar Faruk Bal, Tunca Toskay, Oktay Vural, Reşat Doğru, Osman Durmuş, Kenan Tanrıkulu, Murat Başesgioğlu ve Bahattin Şeker, MYK’ya girdi.
Bahçeli son MYK’da yer alan isimlerden, Milli Savunma eski Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, Alpaslan Türkeş’in damadı Hamit Homriş (Koray Aydın’ı destekledi), eski milletvekili emekli General Kürşat Atılgan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, eski Büyükelçi ve Maliye Müsteşarı Ertuğrul Kumcuoğlu’nu çizdi. Bahçeli'nin listesine almadığı ve yeniden MYK’ya seçilemeyen bu isimler şöyle:
“Sabahattin Çakmakoğlu, Ali Işıklar, Murat Şevkatli, Kürsad Atılgan, Hamit Homriş, Ertuğrul Kumcuoğlu, Cemalettin Uslu, Metin Ergun, Cumali Durmuş, Turan Çirkin, Yusuf Günay, Nazım Onmuş, Saime Palancıoğlu, Muzaffer Çakmaklı, Mansur Yavaş, Ahmet Turgut, Hikmet Çay, Enver Toçoğlu, Lütfü Türkkan, Zekeriya Gündoğdu, Timurcan Ulusoy, Nusret Okumuş, Fuat Fettahoğlu, Hasan Özarslan, Özgür Bayraktar, Naci Büyükçelebi, Settar Kaya, İbrahim Özyer, İbrahim Özbay, Mehmet Yılmaz, Yavuz Temizer, Coşkun Yıldırım, Nihat Yazar, Alaybey Karoğlu, Mehmet Alp, Ali Korkmaz, Hüseyin Ceylan.”
(*) Alaybey Karoğlu 20.05.1961 yılında Trabzon'un Çaykara ilçesinde doğdu, ilk ve Orta öğrenimini doğduğu yerde tamamladı (1978) . Ankara Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümünü bitirdi.
1990 yılında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümünün kurucu Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanlığı görevini sürdürdü. 1996 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Sanat Tarihi Bilim Dalı'nda 'Türk Resminde Yeterlilik' konulu tezi ile Doktora diploması aldı. 5846 sayılı kanunla kurulan kısa adı GESAM olan Türkiye Güzel Sanatlar Eseri Sahipleri Meslek Birliği Yönetim Kurulu Üyesidir. Jüri üyelikleri yaptı. Üçü yurtdışı olmak üzere yurtiçinde 100'den fazla yarışmalı ve karma sergiye katıldı. Kişisel sergiler açtı. Resmi ve özel koleksiyonlar ile müzelerde eserleri bulunmaktadır.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.